SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI LA SUCEAVA

Sub sloganul „Anul acesta se poarta Voluntariatul” in perioada 9-15 mai se va desfăşura la Suceava prima editie a Săptămânei Naţionale a Voluntariatului, a X-a la nivel national. CENTRUL DE VOLUNTARIAT CEM „Origini Verzi” din  Suceava,  împreună cu alte organizaţii şi ONG-uri si institutii din Suceava vor participa proactiv la seria de activităţi organizate împreună cu ceilalţi promotori. Săptămâna Naţională a Voluntariatului  este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte, dar şi a societăţii.

Seria de evenimente dedicate Săptămânei Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile si institutiile din oraşul Suceava: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”CENRES, AREAS, KULT-ART, CFECASClubul „Împreună”,GIRB, AIESECAsociaţia Educatorilor SuceveniAsociaţia ProAnima, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava , Inspectoratul de Politie a Judetului Suceava, PAPI Candesti, PAPI Arbore.

În săptămâna 9-15 mai se vor derula  următoarele activitati:

PROGRAM

Luni, 09 mai, orele 12.00: activitatea va avea loc in Parcul „Sipote” sub denumirea Parcul Sipote – Parc European si presupune realizarea de sabloane de catre copii, tineri sau adulti despre cum si-ar dori sa arate parcul lor, eveniment organizat de Centrul de Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, AREAS, CFECAS şi Clubul „Împreună”. De asemenea, vor avea loc si campanii de informare despre cetatenia activa si europeana, despre ce insemana sa fii cetatean activ in Uniunea Europeana, tocmai pentru a marca Ziua Europei.

Marţi, 10 mai, orele 12.00:  acţiuni de promovare a voluntariatului si lansarea Ghidului oportunitatilor de voluntariat organizate de Centrul Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, GIRB, AIESEC, AREAS (flash-mob, lanţ de voluntari). Locatie: Parcul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava

Miercuri, 11 mai, ora 12.00: curs de multiplicare şi informare a Serviciului European de Voluntariat (SEV) susţinut de Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi” Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava. Locatie: Parcul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava

Joi, 12 mai, orele 11.00: acţiune susţinută de IPJ Suceava, Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Activitatea va avea loc în cadrul campaniei de prevenire a consumului de plante cu efect halucinogen „Împreună pentru siguranţa copilului tău”. O alta activitate este organizata de Asociaţia Educatorilor Suceveni , cu tema „Voluntariatul, oportunitate de dezvoltare personala” incepand cu orele 18.00, la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Vineri, 13 mai, orele 10.00: activităţi de prevenire şi informare asupra pericolelor consumului de droguri în cadrul proiectului „Fii cool fără droguri”, in localitatea Candesti. Un alt eveniment este o lansare de carte- „Civic Participation”, organizata la Liceul cu Program Sportiv Asociaţia Educatorilor Suceveni, incepand cu  orele 17.00.

Sâmbătă, 14 mai, orele 10.00: activităţi organizate de Asociaţia ProAnima (târg de adopţii gratuite de câini şi pisici; colectă pentru animalele din adăpostul din Lunca Sucevei). De asemenea, Asociaţia Educatorilor Suceveni va organiza o intalnire pe tema „De ce voluntar in Romania’ de la ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Duminică, 15 mai, de la ora 13:00 se vor desfasura acţiuni de ecologizare a parcului in localitatea Arbore.

Activităţile pe care ni le propunem sa le desfasuram in cadrul Săptămânei Naţionale a Voluntariatului au rolul de a evidenţia importanţa voluntariatului în cadrul societăţii. Prin aceste evenimente dorim să atragem atenţia asupra activităţilor pe care le desfăşurăm, precum şi impulsionarea tinerilor de a se implica în acţiuni de voluntariat.

Datorită faptului că anul 2011 este Anul European al Voluntariatului, organizarea unei Săptămâni Naţionale a Voluntariatului este nu doar o acţiune care să sublinieze importanţa voluntariatului în cadrul societăţii, ci şi promovarea acestuia ca modalitate de responsabilitate socială individuală şi colectivă. De asemenea, prin organizarea unei Săptămâni a Voluntariatului intenţionăm să promovăm conceptul şi practica voluntariatului activ, dar şi valorificarea potenţialului uman existent la nivelul fiecărei comunităţi sociale.

În acest context, CENTRUL DE VOLUNTARIAT CEM „Origini Verzi” din  Suceava vă invită să participaţi la SNV-ul din Suceava.

Pentru mai multe informatii despre actiunile din cadrul SNV Suceava, puteti sa ne contactati la tel/fax: 0230. 524 128 , e-mail:niko.cv.sv@gmail.com.

Persoana de contact: Nicoleta Robciuc tel. mobil: 0742804401