AREAS Suceava a preluat președinția Social Firms Europe CEFEC în cadrul conferinței anuale de la Merano, Italia

În perioada 5-7 octombrie 2011, delegația AREAS  formată din Vasile Gafiuc (președinte AREAS), Nicoleta Robciuc (director executiv AREAS) și Alina Stredie (PR manager AREAS) a participat la cea de-a 24-a întâlnire anuală a Social Firms Europe CEFEC, la Merano (Italia).

Desfășurată sub titulatura „Muncă, demnitate și responsabilitate socială- misiunea firmelor sociale”, conferința de la Merano a reunit peste 100 de delegați din cel putin 10 țări europene. AREAS Suceava este singura organizație din Romania care face parte din comitetul executiv Social Firms Europe, încă din anul 2007. În cadrul celei de-a 24-a întâlniri anuale, AREAS a preluat președinția CEFEC și va organiza, în septembrie 2012 la Suceava, conferința aniversară CEFEC, cu tema „Economia socială, trend sau realitate?”, la care sunt așteptați să participe peste 150 de delegați europeni.

Social Firms Europe CEFEC este singura rețea de firme sociale din Europa, care lucrează în numele membrilor săi în toatele statele membre ale UE. În momentul de față sunt 37 de membri înscriși în CEFEC. Evenimentul cel mai important al CEFEC este conferința anuală, găzduită, pe rând, de fiecare membru în parte.

Obiectivele CEFEC: promovarea modelului de firmă socială și cooperativa socială la nivelul UE, la nivel național și regional; colectarea de date, informații și dovezi despre impactul real al firmelor sociale; împărtașirea bunelor practici între membri; încurajarea și explorarea oportunităților pentru viitoare cercetări în modelul de firmă socială, exact așa cum este implementat în diferite țări membre UE.

Principalii beneficiari ai CEFEC sunt oamenii exclusi sistematic din câmpul muncii de către societate din cauza dizabilităților lor sau din cauză că sunt dezavantajați și care ar trebui să aibă dreptul de a fi încadrați în câmpul muncii și de a primi drepturi salariale.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul Social Firms Europe http://www.socialfirmseurope.org/ și în curând va fi disponibil și site-ul pentru conferința organizată la Suceava în septembrie 2012.