Conferinta Internationala Aniversara Social Firms Europe CEFEC 2012 “Economia sociala, trend sau realitate”

Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), membru reprezentativ din 2007 pentru România în board-ul executiv Social Firms Europe- CEFEC, a preluat in octombrie 2011 presedintia si a fost desemnată să organizeze cea de a 25-a Conferinţă Internatională pentru promovarea Economiei Sociale în Anul 2012.

Pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale  s-a publicat, in data de 14.12.2011, spre consultare, Proiectul de Lege privind Economia Sociala. Venim in intampinarea acestei propuneri legislative print-o  conferinta de talie internatională pe care o organizăm in Municipiul Suceava pe domeniul economiei sociale. Conferinţa CEFEC 2012 îşi va desfăşura lucrările sub tematica „Economia Socială, trend sau realitate”.

Social Firms Europe CEFEC este singura rețea de firme sociale din Europa, care lucrează în numele membrilor săi în toatele statele membre ale UE. În momentul de față sunt 37 de membri înscriși în CEFEC. Evenimentul cel mai important al CEFEC este conferința anuală, găzduită, pe rând, de fiecare membru în parte.

Obiectivele CEFEC: promovarea modelului de firmă socială și cooperativa socială la nivelul UE, la nivel național și regional; colectarea de date, informații și dovezi despre impactul real al firmelor sociale; împărtașirea bunelor practici între membri; încurajarea și explorarea oportunităților pentru viitoare cercetări în modelul de firmă socială, exact așa cum este implementat în diferite țări membre UE.

Principalii beneficiari ai CEFEC sunt oamenii exclusi sistematic din câmpul muncii de către societate din cauza dizabilităților lor sau din cauză că sunt dezavantajați și care ar trebui să aibă dreptul de a fi încadrați în câmpul muncii și de a primi drepturi salariale.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul Social Firms Europe http://www.socialfirmseurope.org/ și în curând va fi disponibil și site-ul pentru conferința organizată la Suceava în septembrie 2012.