EEEADS

“Educarea Angajatorilor pentru angajarea

Adulților cu Sindromul Down” (EEEDS)

Septembrie 2010- Iunie 2012 proiectul are ca scop crearea unui suport educativ pentru angajatori care să sprijine angajarea persoanelor cu Sindromul Down.

Proiectul se implementează în parteneriat cu: Centru de Educare și Reabilitare GERZE DOGAN GUNES – Turcia, Cope Fundation – Irlanda, SOL – Austria și Universitatea Liege – Belgia.

Proiect  fiinantat de UE prin Programul Grundtvig LLP.

www.areas.ro/eeeds

First meeting in Liege-Belgium

INTALNIRE DE LUCRU PE PROIECT LA SUCEAVA 21-24 SEPTEMBRIE 2012

În perioada 21-24 septembrie 2011, AREAS  a găzduit şi coordonat cea de-a III-a întâlnire în cadrul proiectului internaţional “Educarea angajatorilor în vederea angajării adulţilor cu Sindromul Down” (EEEADS) la care este parteneră.

Proiectul este finanţat de UE prin Programul Grundtvig LLP şi se desfăşoară  începând cu septembrie 2010 până în iunie 2012. Scopul proiectului este crearea unui suport educativ pentru potenţialii angajatori care să sprijine angajarea persoanelor cu Sindromul Down şi se implementează în parteneriat cu: Centrul de Educare şi Reabilitare GERZE DOGAN GUNES – Turcia, Cope Fundation – Irlanda, SOL – Austria şi Universitatea Liege – Belgia.

Iniţiatorul şi coordonatorul internaţional este organizaţia “Gerze Doğan Güneş Special Education and Rehabilitation Center” din Turcia care, împreună cu partenerii pe proiect urmăresc în comun identificarea unui set de instrumente educaţionale pentru angajatori în aşa fel încât să faciliteze angajarea persoanelor cu Sindromul Down.

La întâlnirea de lucru din Romania s-a dorit implicarea a câte o persoană cu Sindromul Down şi posibili angajatori ai acestor persoane, pentru o mai bună înţelegere a nevoilor acestora şi adaptării de către posibilii angajatori a condiţiilor de lucru. La acest schimb au participat  reprezentanţi ai instituţiilor partenere cu persoane cu Sindromul Down şi însoţitorii acestora, astfel încât să  se creeze un cât mai reuşit schimb de bune practici.

În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate aspecte legislative ale ţărilor partenere legate de includerea pe piaţa muncii a persoanelor cu Sindrom Down, asemănări şi deosebiri între politicile de integrare a persoanelor cu dizabilităţi şi aspecte legate de modul de implementare a proiectului, fiecare partener asumându-şi sarcinile în cadrul parteneriatului de învăţare.