Tineret

„Diversity Bridge”

Perioada de derulare: 01.08.2012-31.03.2013, Locatia: Suceava
Finantare: Programul Tineret in Actiune al Uniunii Europene http://www.tinact.ro
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: Italia/ SCAMBIEUROPEI; www.scambieuropei.com,  Portugalia/ ALINHAS? Associacao Desportiva Juvenil; www.alinhas.pt,  Turcia/ Gaziantep Genclik ve Kultur Dernegi; www.gantepgenclik.net, Republica Moldova/Asociatia Raionala de Educare a Adultilor Prutul de Sus(AREAP); www.areap.org, Ucraina/Asociatia Regionala de Dezvoltare Sociala(AREAC); www.areac.org, și Serbia/ Inkluzivni pokret; www.inkluzivnipokret.org,  AREAS/Romania;www.areas.ro.
Beneficiari: 35 de tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 25 de ani,din cele 7 sase tari partenere, dintre  care 14 tinerii beneficiarii din zone rurale cu acces redus la internet si dezavantajatii geografic si economic. Acestia sunt cate 5 persoane din fiecare tara, mentionata mai sus(1 leader grup+ 4 participanti) din care  2 din 5 pe fiecare tara vor fi cu diferite dizabilitati si care vor venii cu propriile idei impreuna cu cei fara dizabilitati
Total grant: 12.383 Euro

Scopul  proiectului: constă în organizarea de activități de tineret pentru un grup de 35 de tineri, care provin din statele UE și non UE, pentru a încuraja înțelegerea reciprocă și pentru a facilita activitățile de comunicare și de voluntariat, înțelegerea diversității culturale, prin culturi diferite, pe care le vor întâlni în acest proiect. Acest proiect, prin obiectivele sale sprijină îndeplinirea obiectivelor generale 3 menționate în cadrul legal al Programului Tineret in Actiune. Anume, promovarea cetățeniei active a tinerilor, și a cetățeniei lor europene, în general, încurajarea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, precum și promovarea cooperării europene în domeniul tineretului, toate acestea realizate prin activitatile desfasurate pe parcursul celor 10 zile în care are loc schimbul de , folosind metode non formale de educație, prin crearea unui grup de discuții comune și susținerea inițiativelor de proiecte viitoare, care va fi rezultatul atelierelor de lucru, ceea ce duce la noi parteneriate europene.

Prin oferirea oportunitate pentru aceste 35 tineri pentru a interacționa, de a fi implicat în ateliere de lucru, pentru a stimula gândirea creativă și pentru a cunoaște conceptul de a fi un voluntar, pentru a dezvolta activități într-un mediu rural și participa la seri interculturale, acest proiect susține câteva din prioritățile programului TiA, cetățenia europeană și implicarea activă a tinerilor, diversitatea culturală și includerea tinerilor economice defavorizate.

În atingerea obiectivelor menționate, vom pune în aplicare următoarele metode: educație non-formală, eveniment stradal pentru promovarea voluntariatului, care va fi prezentat sub forma a ceea ce numim “Podul diversitatii”, Flash moburi pentru a promova voluntariatul. Toate aceste metode sunt menite să ofere posibilitatea tinerilor de a interactiona  si a face schimburi culturale și încurajare de distrugerea stereotipurilor culturale și promovarea  percepție corecte a ideii de voluntariat la nivel european. Pentru a rezuma, metodele folosite în implementarea proiectului (cafenea publică pentru dezbateri, jocuri de rol, jocuri de creare de echipa, exercitii de incalzire, teatru forum, animatie stradala / animatie stradala, întâlniri de promovare a voluntariatului publice, etc) se va adăuga la activitățile de sustinere a promovarii valorii și importanței acțiunilor de voluntariat.

 

Art Express, Atena

Perioada de derulare: 26 Septembrie – 2 Octombrie 2010

Organizatia HIA, impreuna cu Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS), organizeaza,  proiectul ArtExpress, in Grecia, Atena. La acest proiect international participa 6 tari : Germania, Polonia, Italia, Franta, Romania si Lituania. Scopul acestui proiect a fost explorarea uneltelor de realizare a lucrarilor artistice si, de asemenea, imbunatatirea dinamicii grupului format.

Activitati desfasurate:

-    Prezentarea proiectului – obiective ;
-    Interactiune, jocuri de cunoastere ;
-     T-shirt Art ;
-    Lucrari de arta folosind natura moarta ;
-    Graffiti ;
-    Invatarea dansurilor traditionale grecesti ;
-    Seri interculturale.

Training on Social Inclusion

Perioada de derulare: 2 – 8 Mai 2010

Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS) organizeaza Training on social inclusion in Austria. Proiectul are ca scop indepartarea stereotipurilor si explicarea conceptului de diversitate si includere sociala.

Activitati desfasurate:

-  Jocuri de cunoastere;
-  Obiective ale trainingului, metodologia;
-  Concepte si teorii – interculturalism si diversitate;
-  De ce este nevoie de includere sociala ?
-  Coaching, managementul conflictelor;
-  Lucru in echipa, Energizer-e;
-  Acordarea certificatelor Youth pass;
-  Evaluari.

Actiune – Multiplicare Program TIA

Perioada de derulare: 26-28 Aprilie 2010

Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS) organizeaza cursul de Multiplicare a Programului Tineret in Actiune (TIA), acesta a fost organizat in colaborare cu Directia  Judeteana pentru Tineret Suceava şi s-a tinut in sala din cadrul DJT.

Activitatile desfasurate:

- Intalniri cu tinerii din Suceava, in cadrul carora s-a prezentat programul “Tineret in Actiune”, finantat de CE si este administrat in Romania de catre ANPCDEFP. www.anpcdefp.ro, iar pentrtu o mai buna munca in echipa si asimilare a informatiei sau realizat si:

- Prezentarea EVS;

- Energizer-ere : Jocuri de cunoastere, Atomul, Farfuria de plasti etc;

- Ateliere pe grupe de lucru;

- Discutii libere;

- Feed-back-uri, evaluari, chestionare.

Special Olympics Movement in Eastern Europe

Perioada de derulare: 01.10.2009-31.04.2010 , judetul Suceava
Finantare: Programul Tineret in Actiune al Uniunii Europene
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: Eesti Erinoorsootöö Ühing noOR /Estonia, Austejos draugai – Austeja Friends/Lituania, Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley /Bulgaria, Associazone Culturale Link/Italia, Die Querdenker/Austria, AREAS/Romania
Beneficiari: 30 de tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani,din cele 6 sase tari partenere, dintre  care 12 beneficiarii sunt cu dizabilitati. Acestia sunt cate 5 persoane din fiecare tara, mentionata mai sus(1 leader grup+ 4 participanti) din care  2 din 5 pe fiecare tara vor fi cu diferite dizabilitati si care vor venii cu propriile idei impreuna cu cei fara dizabilitati
Total grant: 18.800 Euro
Scopul proiectului: sustinerea implicarii tinerilor cu dizabilitati in activitati de tineret pentru realizarea unor schimburi interculturale, identificarea unor bune practici pentru promovarea egalitatii de sanse si incluziune sociala.

In cadrul proiectului “SOMEE” organizat de catre participantii la proiect, evenimentul “Special Olympics Romania” -  desfasurata in de 18 Februarie 2010, Suceava – Romania

Scopul  proiectului: consta in organizarea unor activitati de tineret pentru un grup de 30 de tineri europeni in vederea facilitarii unui schimb de experienta si idei in generarea si organizarea unor evenimente de incluziune socaiala destinate  tinerilor cu dizabilitati.

TC „Learn it! Live it! Do it! Equal Chances in You

Perioada de derulare: 07-16 august 2009 la Vac, Ungaria
Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”
Promotor: „Open Space Association”, Vac dinUngaria
Parteneri: AREAS (Romania), International Initiatives for Cooperation (Bulgaria), Steinbeis Innovation Centre (Germania), Discover18m2 (Letonia), Fogyatékkal Élõk FM Sportszövetsége (Ungaria), Ayuntamiento Alcala La Real (Estonia), Hodina H (Cehia), Associazione Culturale Arci Strauss (Italia), Youth Information Centre: Town Council Aljaraque (Estonia), Associación Juvenil Celtas Terrae (Estonia), Students’ Association of Koper (Slovenia), Assoziazione Diagonal (Italia), Segretarjat Edukattiv Partit Laburista (Malta), Stowarzyszenie APERTO (Polonia), Group Young Movement (Turcia), Youth In Progress Oesterreich (Turcia), Nadur Youth Council (Malta) si Duha Tangram (Cehia)
Beneficiari: 3 tineri din judetul Suceava: Andrei Lepcaliuc (30 ani DGASPC Suceava), Monica Lepcaliuc(25 ani, DGASPC Suceava), Rugus Emanuela (20 ani, Effes/ Eagle House).
Scopul: realizarea unui trainind de instruire pentru tineri focalizat pe teme de: activitati de tineret, incluziune sociala, voluntariat, lucrul cu persoane cu nevoi speciale,  etc.

TC „High Tech Communication Tools”

Perioada de derulare: 1-8 august 2009 Barcelona, Spania
Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”
Promotor: „Barcelona Voluntaria” din Barcelona,  Spania
Parteneri: AREAS (Romania), Europe Direct Lazio and Associazione Joint (Italy), Federatia YMCA (Romania), Sun Aid NGO and NGO Continuous Action (Estonia), Ecolution Associaçao and O Cao Danado e Companhia (Portugal), the Center of Social Therapy and the Polish Robert Schuman Foundation (Poland), Cultura Goes to Europe (Germany), Stepanavan Youth Center and NGO EGO Young psychologists (Armenia); Academy for Peace and Development and House of the Young Initiators (Georgia), Constructive Approach Foundation and Russian Volunteer Development Center (Russia), Young Journalist Center and Youth Generation NGO (Moldova) and Development Center Training Krug (Ukraine)
Beneficiari: o tanara din judetul Suceava: Andreea – Maria Harsovschi (21 ani, Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava)
Scopul: oferirea participantilor posibilitatea de a invata cum sa foloseasca IC&T in vederea cresterii impactului si vizibilitatii pentru misiunea si activitatile organizatiilor de provenienta, prin crearea unui spatiu unde participantii isi pot dezvolta abilitatile de comunicare, creativitate si responsabilitate pentru a-si sustine propriile idei.

Tree Dressing in Italy– youth exchange

Perioada de derulare: 17 -26 August 2009, Fiume Veneto, Italia

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promotor: Progetto Giovani (Italia)

Parteneri: AREAS (Romania), Dacorum Borough Council (Anglia), MTU Projectsareus (Polonia), Austejos Draugai – Austeja Friends (Lituania), Projectareus (Estonia)

Beneficiari: 11 tineri din judetul Suceava: Gafiuc Petru Vasile ( 30 ani, presedinte AREAS), Corina Diacovschi (24 ani, studenta Universitatea „Stefan cel Mare „Suceava), Alin Corduban (25 ani, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi Facultatea de Arhitectura), Ovidiu Ceaunica (25 ani, Asociatia „O SA FIE”, Suceava), Constantinescu Alina-Beatrix (25 ani, Asociatia „O SA FIE”, Suceava), Cotofrec Alexandru (16 ani, Liceul cu Program Sportiv Suceava), Petrenciuc Nelu Razvan (24 ani, AREAS), Cocrita Adina-Stephania (16 ani, Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava ), Piersciuc Cezar-Daniel (21 ani, CENRES), Dan Lucan (30 ani, Organizatia Tineretul Liber Botosani, Bogdan Dragnuta(23 ani, AREAS).

Scopul: realizarea unui schimb de tineret focalizat pe organizarea unor activitati cultural artistice in vederea cresterii schimbului cultural , incluziunii sociale, si constientizarea pentru mediu inconjurator.

“Medziu svente” (Tree Dressing) – youth exchange

Perioada de derulare: 22 Iulie – 1 August 2009, Vilnius, Lithuania

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promotor: Austejos Draugai – Austeja Friends (Lituania)
Parteneri: AREAS (Romania), Dacorum Borough Council (Anglia), MTU Projectsareus (Polonia), Progetto Giovani (Italia), Projectareus (Estonia)

Beneficiari: 5 tineri din judetul Suceava: Robciuc Nicoleta (27 ani, AREAS), Axinia Andrei Gheorghe (29 ani, AREAS), Andrei Chitan (23 ani, Societatea Filantropica Diana, Alexandra Chirica (18 ani, Grup Scolar Dumbraveni), Dragnuta Bogdan-Stefan (23 ani, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” Bucuresti)

Scopul: realizarea unui schimb de tineret focalizat pe organizarea unor activitati cultural artistice in vederea cresterii schimbului cultural , incluziunii sociale, si constientizarea pentru mediu inconjurator.

Peace bag for Europe- TC

Perioada de derulare: 09-17 Aprilie 2009, Donetsk, Ukraina

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promotor: Barcelona Voluntaria din Spania
Parteneri: AREAS (Romania) si UN Association (Bulgaria), EGO (Armenia), ERTOBA (Georgia), Youth Education Center from (Bielorussia), European Movement (Estonia)

Donetsk Scientific Center (Ukraine)

Beneficiari: 2 tineri din judetul Suceava : Florina Maria Motoc (23 ani, diector executiv Asociatia „Dor de la Humor”, Gura Humorului) si Cezar daniel Piesciuc (21 ani, student Universitatea „Spiru Haret”)

Scopul: realizarea unui schimb de bune practici pentru urmatoarele teme: egalitatea de gen, lupta impotriva steriotipurilor, traficul de fiinte umane, egalitatea de sanse pentru minoritatile sexuale, lupta impotriva violentei domestice, reproducerea sanatoasa, imaginea femeii prin mass media.

Young women challenging stereotypes- seminar

Perioada de derulare: 04-10 Martie 2009, Karlovo, Bulgaria

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promotor: Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley, Bulgaria
Parteneri: AREAS (Romania) si organizatii din Italia, Bulgaria, Estonia, Germania, Turcia, Anglia si Spania.

Beneficiari: tineri si lideri a grupurilor de tineret din tarile participante

Scopul: realizarea unui schimb de bune practici pentru urmatoarele teme: egalitatea de gen, lupta impotriva steriotipurilor, traficul de fiinte umane, egalitatea de sanse pentru minoritatile sexuale, lupta impotriva violentei domestice, reproducerea sanatoasa, imaginea femeii prin mass media.

Partnership Building Activity „Exchanges-conecting

Perioada de derulare: 12 -18 Ianuarie 2009, Gdansk, Polonia

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promotor: Centre for Youth Co-operation and Mobility, Polonia
Parteneri: AREAS (Romania) si organizatii din Italia, Bulgaria, Estonia, Germania, Turcia, Anglia si Spania.

Beneficiari: tineri si lideri a grupurilor de tineret din tarile participante

Scopul: organizarea unei intalniri cu tineri pentru a facilita colaborarea si incheierea de parteneriate intre tineri din diferite parti ale Uniunii Europene pentru a organiza schimburi de tineret in cadrul programului Tineret in Actiune.

Shots of Dialogue – Training course

Perioada de derulare: 04-11 Ianuarie 2009, Altamura Bari, Italy

21 -25 May 2009, Dinan, Franta – festival de film

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul “Europe for citizens: Promotion of Active European Citizenship ” Support for projects initiated by civil society organisations

Promotor: Associazzione Culturale Linkyouth, Altamura , Italia
Parteneri: AREAS (Romania), Initsiativa ( Bulgaria), Intercultura (Franta),  Youth Information Centre Of StavroupolSpagna – Colega Jaén (Grecia), Planet Alapítvány (Ungaria), Bradog Rys (Irlanda).

Beneficiari din Romania: 1 tanar din judetul Suceava: Iosif Sima (19 ani, elev al Liceului cu Program Sportiv Suceava)

Scopul: Scopul acestui proiect este organizarea unui training de 9 zile in Italia, deschis tinerilor talentati in arta video si care vor sa exploateze idea Dialogului Intercultural prin reprezentatii de film. ( http://www.shotsof.eu/short-film-festival/rules.html )

Youth volunteering in englarged Europe – TC

Perioada de derulare: 17 – 22 Noiembrie 2008, Vilanova i la Geltrú – Barcelona -Spania

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul Youth in Action
Promotor: Barcelona Voluntaria din Spania
Parteneri: AREAS (Romania), organizatii de tineret din Malta, Polonia, Grecia, Italia, Bulgaria, Cypru si Anglia

Beneficiari din Romania: 2 tineri din judetul Suceava: Calin Corduban (25 de ani, preparator universitar arhitectura Univ. Gheorghe Asachi, Iasi), Petru Vasile Gafiuc (29 ani, presedinte AREAS).
Scopul: Scopul acestui proiect este de a reflcta asupra voluntariatului practicat de catre tineri in aspecte: semnificatie, posibilitati, efecte pozitive, rolul voluntariatului in promovarea solidaritatii si integritatii Eurpei, combaterea steriotipurilor si a rasismului.

European Young People Sharing Their Culture Tree D

Perioada de derulare: 12 – 22 August 2008, Minsk Mazowiecki – Polonia
Finantare: Uniunea Europeana prin Programul Youth in Action
Promotor: MTU ProjectsAreUs, Polonia
Parteneri: AREAS (Romania), Dacorum Borough Council (Anglia), Austejos draugai – Austeja Friends (Lituania), Progetto Giovani (Italia), Projectareus (Estonia).

Beneficiari din Romania: 5 tineri din judetul Suceava: Claudiu teodor Chirap (20 ani, student Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca), Anda Lia Mandrila (18 ani, eleva Colegiul Silvic Bucovina Campulung Moldovenesc, sat Slatioara), Zimbru Daniela Maria (17 ani, elev Colegiul National „ Mihai Eminescu”  Suceava), Porohniuc Ovidiu (25 de ani, student Univ. „universitatea Stefan cel Mare „Suceava), Magda Sniatowschi (27 ani, director Centrul de Diacnoza Comunitara Suceava)
Scopul: Scopul acestui proiect este de a aduce impreuna tineri apartinând unor culturi diferite din spatiul european, propunând activitati cultural – artistice menite sa incurajeze schimbul cultural, incluziunea sociala si constientizarea fata de mediul inconjurator.

European Young People Sharing Their Culture Tree D

Perioada de derulare: 13 -23 Iulie.2008, Elva- Estonia
Finantare: Uniunea Europeana prin Programul Youth in Action
Promotor: ProjectsAreUs, Tartu, Estonia
Parteneri: AREAS (Romania), Dacorum Borough Council (Anglia), Austejos draugai – Austeja Friends (Lituania), Progetto Giovani (Italia), Projectareus (Polonia).

Beneficiari din Romania: 5 tineri din judetul Suceava: Cazacu Nicolae (18 ani, elev Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava), Dana Slevoaca (17 ani, eleva Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava), Mugurel Neagu (17 ani, elev Liceul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava), Calin Corduban (25 de ani, preparator universitar arhitectura Univ. Gheorghe Asachi, Iasi), Petru Vasile Gafiuc (29 ani, presedinte AREAS).
Scopul: Scopul acestui proiect este de a aduce impreuna tineri apartinând unor culturi diferite din spatiul european, propunând activitati cultural – artistice menite sa incurajeze schimbul cultural, incluziunea sociala si constientizarea fata de mediul inconjurator.

T.C. on European Citizenship & Democracy – TC

Perioada de derulare: 19-27 Mai 2008, Pila -Polonia

Finantare: Youth in Action Programme of the European Comission

Promotor: ProjectsAreUs, Pila, Polonia

Parteneri: AREAS (Romania), ABADELTIN (Romania), YEU (Cypru), Projectareus (Bulgaria), Zveza Studentskih klubov (Slovenije), Detská organizácia Fénix (Slovacia), Indian Friendship Society (Slovakia).

Beneficiari din Romania: 2 tinere din judetul Suceava: Maria Ancuta Strut (18 ani, elev Liceul cu Program Sportiv Suceava), Cosmina Simioniuc (20 ani, student Univ.”Stefan cel Mare” Suceava)

Scopul proiectului: facilitarea unei intalniri cu tineri din Europa pentru a dezbate teme legate de consumatorism, cetatenie si globalizare, facand o legatura cu situatia de la locul lor de provenienta prin folosirea unor variate metode si instrumente de comparatie, specfice activitatilor cu, tinerii. (http://www.projectsareus.org/Projects/2008/PolandMay/PolandMay.htm)

If there is no tradition, there is no future – TC

Perioada de derulare: 22-28 Martie 2008, Manisa -Turcia

Finantare: Youth in Action Programme of the European Comission

Promotor: Manisa 75 yil Genclik Merkezim

Parteneri: AREAS (Romania), Flynet(Romania), organizatii din Georgia, Azarbegian si Turcia

Beneficiari din Romania: o tanara din judetul Suceava: Ichim Ioana Alexandra (eleva la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava)

Scopul proiectului: facilitarea unei intlaniri cu tineri din tarile mentionate pentru a lua in discutie traditiile specifice acestor tari si a dezbate aspectele negative si pozitive ale traditiilor.

New Ideas for Common Europe – TC

Perioada de derulare: 12-17 Februarie 2008, Bursa -Turcia

Finantare: Youth in Action Programme of the European Comission

Promotor: Bursa Osmangazi Belediyesi

Parteneri: AREAS (Romania), Strana Idea (Italia), Reliable Future (Azerbaijan)

Beneficiari din Romania: un tanar din judetul Suceava: Ionut Grundvald (elev al Liceului Alimentar Suceava)

Scopul proiectului: pregatirea unor propuneri de finantare pentru tineri catre Uniunea Europeana

Unind tinerii din Suceava si Cernauti prin film

Perioada de derulare: 18 Octombrie 2007 – 17 Septembrie 2008
Finantare: Uniunea Europeana si Guvernul României prin Programul de Vecinatate România-Ucraina 2004-2006 Phare CBC 2004
Total grant: 52.845 Euro
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: Centrul pentru Parteneriat Social Cernauti si scoala Populara de Arte „Ion Irimescu” Suceava
Scopul proiectului: crearea unui cadru de cooperare transfrontaliera intre tinerii talentati in domeniul artelor vizuale din Suceava si Cernauti in vederea facilitarii accesului la cunoasterea culturii si valorilor specifice vecinilor de granita, utilizând tehnica video.
Rezultate:
- s-au achizitionat echipamente performante pentru realizarea de productii de film (2 camere video, microfoane, rode boompole, echipament IT);
- 28 de tineri – 14 din Români si 14 din Ucraina – au fost instruiti in tehnica crearii de film;
- infiintarea a doua cluburi de film, unul la Suceava, in cadrul scolii Populare de Arta „Ion Irimescu”, si unul la Cernauti, in cadrul Centrului de Promovare a Culturii Traditionale Bucovinene din Cernauti;
- s-a elaborat un instrumentar bilingv de tehnica video;
- s-a creat un centru online de promovare a productiilor transfrontaliere de film de scurt metraj.

Young European Film Makers – Creating an European

Perioada de derulare: 01 Decembrie 2007 – 30 Aprilie 2008
Finantare: Uniunea Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale din România – Programul Youth in Action
Total grant: 25.463 Euro
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: ProjectsAreUs.org (Estonia), Dacorum Borough Council (Anglia), Austejos draugai – Austeja Friends (Lituania), ProjectsAreUs.org Polonia
Scopul: prin intermediul acestui proiect, a fost furnizat un training profesionst in activitatea de documentare, vizând activitatile de tineret si transpunerea lor in filme de scurt metraj.
Rezultate:
-    36 de tineri din 6 tari UE au fost instruiti in arta filmului timp de 10 zile la Suceava;
-    6 tineri suceveni au avut posibilitatea de a crea productii video alaturi de alti 30 de tineri din 5 tari UE;
-    12 români au participat la crearea unor productii video realizate in cadrul unor echipe internationale;
-    participantii au putut obtine atât certificate de dobandire a competentelor in productia video, cât si Youth Pass-ul, certificat recunoscut la nivel european;
-    premiera la nivel judetean in realizarea de traininguri internationale in domeniul productiei de film de scurt metraj.

Young People Sharing Their Cultures – Tree Dressin

Perioada de derulare: 01 Noiembrie 2007 – 31 Martie 2008
Finantare: Uniunea Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale din România – Programul Youth in Action
Total grant: 36.541 Euro
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: ProjectsAreUs.org (Estonia), Dacorum Borough Council (Anglia), Austejos draugai – Austeja Friends (Lituania), ProjectsAreUs.org Polonia, Inca Italia (International Network for Culture and Arts), Media Art and Culture 4 Students (Malta)
Scopul: Scopul acestui proiect este de a aduce impreuna tineri apartinând unor culturi diferite din spatiul european, propunând activitati cultural – artistice menite sa incurajeze schimbul cultural, incluziunea sociala si constientizarea fata de mediul inconjurator.
Rezultate:
-    80 de tineri din Suceava au avut posibilitatea sa comunice si sa lucreze alaturi de alti 60 de tineri din 6 tari europene;
-    6 licee din municipiul Suceava au gazduit reprezentanti din 6 tari europene, prilej cu care au fost stabilite parteneriate pentru viitoare colaborari;
-    20 de tineri si-au dezvoltat abilitatile de lider si au fost selectati pentru a participa la alte schimburi de tineret in tarile partenere;
-    a fost realizat un puzzle din materiale reciclabile, cu dimensiunile de 7×5 m, asamblat in piata drapelelor din municipiul Suceava, eveniment la care a participat si mass media;
-    proiectul face parte din programul “Tree-Dressing”, initiat la nivel european, in cadrul caruia participantii au putut obtine certificatul Youth Pass

New Ideas for Common Europe

Perioada de derulare: 12-17 Februarie 2008

Domeniul de activitate: Tineret
Finantare: EU Youth-Program
Promotor: Yildirim Bursa Turcia
Scopul: Seminarul de lucru “New Ideas for Comman Future” este organizat pentru potentiali parteneri din tarile in care se desfasoara Programul pe Tineret, Europa de Est si tarile din Caucaz. Seminarul de lucru are ca scop imbunatatirea cooperarii dintre organizatiile EECA si tarile in care se desfasoara programului, sis a creeze proiecte in Actiunea1, Actiunea 2, Actiunea 3.1 si Actiunea 4.3

Involving Youth Into the Community Activities

Perioada de derulare: Mai 2007 – Septembrie 2007

Domeniul de activitate: Tineret
Finantare: Youth in Action Programme of the European Comission
Promotor: Dacorum Borough Council Hemel Hempstead, Anglia
Parteneri: AREAS (Romania), CFC(Malta), Asociatia de Juventude „Gente Sem Tabaco” (Portugalia), INCA (Italia), Projectareus(Estonia) Beneficiari din Romania: 5 tineri din judetul Suceava: Ivorciuc Irina (23 ani, sat Gemenea), Mazare Ionut (20 ani, sat Gemenea), Iosif Andronic ( 18 ani, sat Bosanci), Lia Sniatowschi (23 ani, Suceava), Magda Sbniatowschi (27 ani, Suceava)
Scopul proiectului: dezvoltarea unor ateliere de lucru interculturale cu tineri din UE pentru a dezvbate teme europene cum ar fi: cetatenia europeana, prejudicii si discriminari pentru unele categorii sociale, comunitatea ideala si globalizarea. www.projectareus.

Educating Consumers, Creating New Citizens

Perioada de derulare: Ianuarie 2007 – Mai 2007

Domeniul de activitate: Tineret
Finantare: Youth in Action Programme of the European Comission
Promotor: Dacorum Borough Council Hemel Hempstead, Anglia
Parteneri: AREAS (Romania), Associatione Studenti di Economia (Italia), Youth Association Young Voices (Slovenia), Youth Information Centre. Aljaraque Council (Spania), Projectareus(Estonia), Foundation of Aid Children (Poland), Kicoto Ifjusagi Kulturalis es Szocialis Egyesulet (Ungaria), Tarsdorfer Crusty Club (Austria), IN VIA e, V Koeln (Gemania), JES (Letonia), Asociatia de Juventude „Gente Sem Tabaco” (Portugalia) ` Beneficiari din Romania: 3 tineri din Romania: Anton Delia (24 ani, Suceava), Andrea Diaconu (25 ani, Petrosani), Iulia Tencariu ( 25 ani, Iasi) Scopul proiectului: instruire in vederea promovarii valorilor europene in randul tinerilor pentru cetatenie si democratie. Impactul pe care il are globalizarea in dezvoltarea de comportamente in randul tinerilor. www.projectareus.org

Educating Consumers, Creating New Citizens

Perioada de derulare: 01.07.07 – 30.09.07
Finantare: Uniunea Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale din România – Programul Youth in Action
Total grant: 24.260 Euro
Aplicant: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS)
Parteneri: ProjectsAreUs.org (Estonia), Youth Center of Dravinja Valley (Slovenia), Ufa Falcon (Russia), West – Ukrainian Regional nonprofit public organisation, “Volyn Resource Center” (VRC) (Ukraine), Regional Centre CONTACT – Balti (Moldova)
Scopul: crearea cadrului propice pentru ca tineri apartinând unor culturi diferite din spatiul european sa analizeze conceptele de consum, cetatenie si globalizare. Folosind instrumentele oferite in timpul trainingului, participantii au putut face legatura intre munca lor la nivel local si diferitele moduri de actiune si interventie sociala.
Rezultate:
-    timp de 10 zile, 36 de tineri din 6 tari au analizat si au reflectat asupra conceptului de cetateniei europene;
-    cei 6 tineri suceveni si 30 de tineri din celelalte tari participante au obtinut certificate de absolvire a cursului de cetatenie europeana;
-    tinerii participanti au avut posibilitatea de a prezenta si de a cunoaste elemente ale culturilor si traditiilor din tarile partenere in proiect;
-    premiera la nivelul judetului Suceava in organizarea unui training privind cetatenia europena;
-    implicarea comunitatilor rurale in organizarea unui training international.

European Cultures

Perioada de derulare: Martie 2006 – Martie 2007

Domeniul de activitate: Cultura/Tineret
Finantare: European Youth Agency
Promotor: INCA (Italia)
Parteneri: AREAS (Romania), Dacorum Borough Council (Marea Britanie), NSTS (Malta), Austejos Draugai (Lituania), ProjectAreUs (Estonia), Lille Maja (Estonia), YPS (Marea Britanie)

Diversit Arts

Perioada de derulare: martie 2006 – septembrie 2006

Domeniu de activitate: Cultura/ Arta/ Tineret
Finantare: EU Youth Programme
Promotor: MEZTLI (Associacion Cultural Mexico – Barcelona) Spania
Parteneri: Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava – AREAS, Asociatia Inca -Italia Genc Gelisim Dernegir Bursa – Turcia Senzorium Slovenia Truc Spherique – Slovacia FICC – Ungaria
Scopul Proiectului: promovarea tinerilor artisti la nivel european printr-un schimb de experienta privind fenomenul emigrarii si importanta diversitatii culturale timp de 10 zile in Barcelona unde vor participa 28 de tineri artisti din 7 tari europe

Tabara de Baseball

Perioada de derulare: Iunie 2006 – Septembrie 2006

Domeniul de activitate: Tineret
Finantare: Corpul Pacii (Peace Corps USA)
Promotor: Corpul Pacii in Romania, voluntar David Martinez
Parteneri: AREAS, Centrul de Plasament &quote;Speranta&quote;
Scopul proiectului: Organizarea unor activitati educativ sportive (baseball) pentru tineri cu varste intre 16 si 22 de ani proveniti din diferite medii socio-culturale in vederea dezvoltarii unor abilitati de lucru in echipa si promovarii egalitatii de sanse.